XMPL://LearNav – De Slimme Lijstenmaker

Leermiddelenlijsten muteren in de 21e eeuw.

Schoolboeken en lesmateriaal bestaan al zo lang als het onderwijs zelf. Door de eeuwen heen zijn lesmaterialen sterk veranderd. Van de wastabletten uit de middeleeuwen tot de krijtbordjes van vorige eeuw, naar de iPads en chromebooks van vandaag de dag. Gewone papieren boeken staan natuurlijk nog steeds op veel lijsten. Toch is de catalogus waar vaksecties tegenwoordig hun lesmateriaal uit selecteren niet meer te vergelijken met die van 15 jaar geleden.

Toch worden veel leermiddelenlijsten nog wel gemaakt in software van 15 jaar geleden. Software die niet gemaakt is om goed om te kunnen gaan met leermiddelabonnementen, LiFo contracten, arrangementen of combi artikelen. Eigenlijk was het dus al hoog tijd voor een nieuw platform wat ontwikkeld is met deze nieuwe vormen van dienstverlening in het achterhoofd. Daarom ontwikkelden wij LearNav.

Het LearNav muteerscherm toont alle opleidingen die het vak Biologie vormen in één overzicht. Met de handige notitiemodule kunnen taken en notities worden aangemaakt bij voorschrijvingen.

LearNav

LearNav is voor iedere school in het Nederlands Voortgezet Onderwijs. Het inloggen en aanmaken van een omgeving gaat via de Kennisnet koppeling. Iedere schoolmedewerker kan inloggen met een bestaand schoolaccount, of hij/zij kan eenvoudig een entree account aanmaken. Dankzij de instructievideoΓÇÖs is het opstarten een fluitje van een cent.

Het platform combineert een uitgebreide, moderne leermiddelcatalogus met veelzijdige muteeropties en handige communicatiemodule. Leermiddelco├╢rdinatoren en facilitair managers van VO scholen nodigen eenvoudig collegaΓÇÖs uit om in LearNav te muteren, de lijst in te zien of zelfs een deel van de beheertaken over te nemen.

Als alle mutaties voor een lijst of vak zijn doorgevoerd, meldt de muteerder deze af. Hierdoor kan de coördinator in één oogopslag zien hoe ver het lijstenproces al gevorderd is.

Doordat de leermiddelen kunnen worden gekoppeld aan een perceel, kan LearNav ook op perceelniveau inzicht bieden in de gemaakte, en te maken kosten. Na het afronden van de lijst kan LearNav deze eenvoudig delen met, bijvoorbeeld, de leverancier. Via een mail, maar ook via beproefde ketenstandaarden zoals de ECK Educational List Service.

Pilot

Vanaf vandaag is LearNav officieel live! De eerste pilotgebruikers hebben zich al aangemeld. We zoeken echter nog meer pilotgebruikers. Als pilotgebruiker lever je gevraagd en ongevraagd commentaar op de software. Je denkt mee over verbeteringen, uitbreidingen en mogelijkheden terwijl je kosteloos gebruik maakt van de mogelijkheden die de software nu al biedt.

Wilt u ook meedoen met de LearNav Pilot? Bezoek dan www.learnav.nl en meld je aan. Uiteraard kun je ook contact met ons opnemen voor een vrijblijvend gesprek.


XMPL://Conceptual_Innovators uit Makkum gelooft in techniek die in dienst staat van het proces, software die helpt, ondersteunt en slimmer maakt. Ook jouw bedrijf kan slimmer en efficiënter met behulp van goede software. Ons team van gedreven ontwikkelaars denkt graag met je mee!

Geef een antwoord