Laracon 2018: Van papieren vliegtuigjes en de state of Laravel

Dat XMPL en Laravel bij elkaar horen als Batman en Robin is natuurlijk geen nieuws. Dat Laravel ons ondersteunt bij het vlot bouwen van jouw softwareoplossing is natuurlijk ook al eens de revue gepasseerd. Wij worden blij van Laravel! Een bezoekje aan Laracon Europe, de thuisbasis van het Laravel framework op het Europese vaste land, was voor ons dan ook een waar feest.

Sponsor

Jelle op de stand
Jelle op onze eigen stand

XMPL was dit jaar voor het eerst sponsor van Laracon. Op onze stand, vlak achter het scherm van de blue track, hebben we vele goede gesprekken gehad met enthousiaste developers en bedrijven die zich net als ons verbonden voelen met Laravel. Het was een bijzonder levendige bedoening. Zo kon er een Lego pakket gewonnen worden door degene die de langste vlucht noteerde met zijn of haar papieren vliegtuigje, was er een stand met een eigen pingpongtafel en werden we regelmatig bezocht door een minidrone.

Laracon sessies

Veel van de sessies die we bezochten bevatten informatie die we vrijwel direct konden toepassen bij onze klanten. Zo was er een sessie met als onderwerp het omzetten van een 15 jaar oude applicatie naar modern Laravel, een interessante sessie over Laravel gebruiken om big data te “crunchen” (Waarom? Omdat het kan.) Verder zijn we bijgepraat over Database indexing, MySQL 8, SOLID design principes en natuurlijk…. the state of Laravel.

Main track
De main track wordt goed bezocht

State of Laravel

Taylor Otwell, mister Laravel himself, sloot de conferentie af met de features in de nieuwste versie van Laravel. Ook deze keer komt de nieuwste update weer met een stapel interessante nieuwe features. Zo is het nu mogelijk om te werken met signed URLs, waarin de eigen URL gehashed aan het einde van de URL wordt opgenomen. Dit voorkomt dat gebruikers proberen het systeem te misbruiken door aanpassingen in de adresbalk. Ook biedt Laravel nu Laravel Nova; een geheel eigen administrator dashboard wat naadloos integreert met de rest van het framework. Ook kleinere features, zoals plaatjes in de error pages, geven het framework net even een iets luxere uitstraling. De update naar Laravel 5.7 wordt geschat ongeveer vijf minuten tijd in beslag te nemen. Dit omdat er betrekkelijk weinig functionaliteit afvalt in deze versie.

Geinspireerd

Na een heerlijke barbecue trok XMPL vol nieuwe energie en inspiratie terug naar ons eigen Joure. Helaas zonder extra lego voor bij onze verzameling. Onze vliegtuigjes konden niet tippen aan de vlucht van ruim vijf seconden die de winnaar wist te noteren. Maar wel met nieuwe idee en die we weer als bouwstenen kunnen gebruiken voor jouw softwareoplossing.

Eens met ons praten over deze softwareoplosing? Dat kan natuurlijk altijd. Bel ons vandaag nog voor een vrijblijvende afspraak.

Categorie├źnBlog

Geef een antwoord