XMPL op Laracon 2018

Wie als developer een beetje zijn of haar voelsprietjes uit heeft staan in de wereld der webdevelopment anno 2018, heeft vast wel eens de naam Laravel voorbij horen komen. Het Laravel PHP framework heeft sinds zijn eerste release in 2011 zijn weg gevonden naar de harten van vele developers, waaronder de onzen. Dat is ook niet zo gek, want het helpt ons om in minder tijd, meer en betere software te leveren voor onze klanten. Daarom zijn wij dan ook trots om onze naam te mogen verbinden aan de officiële Laravel conferentie in Europa: Laracon 2018.

Laravel logo
Het officiële logo van Laravel

Vroeger

Het verhaal van Laravel begon jaren geleden, toen ontwikkelaar Taylor Otwell in zijn werk tegen de beperkingen van CodeIgniter aanliep. Hij kon niet alle gewenste features toevoegen zonder de code in het framework ernstige schade toe te brengen. Hij had iets eenvoudigers nodig, iets slankers en iets slimmers.

Vroeger was de wereld der webdevelopment, en vooral der PHP, vergeleken met nu ontzettend chaotisch. Waar je met een gecompileerde programmeertaal door je compiler nog wel gewezen kan worden op het maken van grove fouten, biedt PHP je die optie van origine niet. Fouten maken was ontzettend eenvoudig, en het maken van een echt goed gemaakte webapplicatie een tijdrovend karwei.

De structuur, syntax en componenten van Laravel maken het zelfs voor een beginner mogelijk om een werkende applicatie op te zeten, terwijl het getalenteerde developers een toolset biedt om echt hoogwaardige applicaties te bouwen. Laravel maakte haar gebruikers tot blije programmeurs terwijl het tegelijk ook zorgde voor beheersbare code waar met gemak door een team aan gewerkt kon worden.

Laracon

Gezelligheid op Laracon 2016
Gezelligheid op Laracon 2016

Jelle en Esther hebben al eens eerder als bezoeker Laracon Europe mogen meemaken. Een heerlijke conferentie waar je vol inspiratie en bruisende ideeën weer vandaan komt. Of je nu developer, tester, product owner of manager bent, Laracon inspireert, daagt uit en verfrist. Taylor Otwell, mister Laravel himself, praat je bij over de laatste ontwikkelingen op het gebied van zijn framework. Samen met honderden anderen volg je workshops en luister je naar verhalen en inzichten van sprekers. Je leert over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van een bijpassend javascript framework of doet ideeën op over hoe je je project net even anders op kunt zetten.

Dit soort inspiratie wilden we niet voor onszelf houden. Daarom staan wij dit jaar met ons gehele team op Laracon. Om opnieuw geïnspireerd te worden, of misschien wel om te inspireren!

Kom jij kennismaken met XMPL? Vind onze stand op de conferentie! Er zijn nog conference tickets beschikbaar op Laracon.EU

Geef een antwoord