XMPL:// Nightwalk 2 the Koemarkt

Ticketingsystemen zijn anno 2017 al niet meer uit het leven van de doorgewinterde concert- of festivalganger weg te denken. Maar zelden worden er nog “hard tickets” per post verstuurd. Deze categorie doet het vooral goed als cadeau, want immers, zo’n op glossy papier gedrukt ticket voor de show van je favoriete artiest geeft toch net even wat eleganter weg dan een PDF’je in de mail. Daarbuiten gaat het gros van alle tickets gewoon als e-ticket over de digitale balie.

Maar hoe toegankelijk is zo’n ticketing systeem voor de wat kleinere evenementen? Hoe vaak zien we niet alsnog de geprinte lijsten met deelnemers waarop je naam wordt afgestreept? Dat was de uitdaging van Marrit, organisator van de Nightwalk 2 de Koemarkt; een sfeervolle nachtwandeling door een met vele lichtjes opgeluisterd Heerenveen die eindigt in een swingend feest op de Koemarkt. Er waren ruim tweeduizend startbewijzen verkocht en┬áer werd een piek van aanmelders verwacht voor de start van de eerste groepen om 21:00. Er zou een klein leger aan vrijwilligers nodig zijn om deze piek het hoofd te bieden.

XMPL ontwikkelde voor Marrit een lichtgewicht ticketingsysteem met een bijbehorende scan-app waarmee vrijwilligers de e-tickets van de wandelaars van papier of zelfs het telefoonscherm konden scannen. Op de piek werden er maarliefst 49 tickets per minuut gescand! Mede dankzij de app en de inzet van de vrijwilligers konden de deelnemers op tijd op pad door Heerenveen.

Ook voor evenementen en kleinschalige organisaties kan software van ongekende waarde zijn. Wij kijken al uit naar de volgende wandeling!

Geef een antwoord